Op een warme donderdag, 27 juni 2019, was ’t Spectrum in Schijndel het toneel voor een bijeenkomst over beschermd wonen en maatschappelijke opvang in de regio Meierij en Bommelerwaard, die was georganiseerd door de samenwerkende gemeenten in deze regio.

De middag begon met een interview met wethouder Peter Raaijmakers (Sint-Michielsgestel), onze onderzoeker Chahida Bouhamou en onze ervaringsdeskundige-onderzoeker Robbert Brouwer over hoe ervaringsdeskundigheid wordt ingezet in ons onderzoek MO/BW.

Vervolgens heeft dr. Nienke Boesveldt een presentatie gegeven over de onderzoeksresultaten uit deze regio (het bijbehorende rapport wordt begin september op deze site gepubliceerd). Er werd meteen gepeild hoe mensen uit de zaal, mensen werkend in beleid of uitvoering omtrent dit onderwerp, dachten over deze resultaten. Dit leverde leuke discussies op die zijn voortgezet in de verschillende wereldcafé’s.

Tijdens deze wereldcafé’s is verder ingegaan op verschillende thema’s die spelen in de ambulantiseringsopgave. Onderwerpen als preventie, nazorg, herstel, en landing in de wijk zijn besproken met verschillende partijen om als input te dienen voor toekomstig regionaal beleid.

We kunnen terugkijken op een inspirerende dag!

Sfeerimpressie van de dag:

Programma 27.06

Rapportage 2018 Ambulantisering en Regionalisering MO BW regio Meierij en Bommelerwaard

 

 

Delen