Samen werken aan een buurt voor iedereen
In de leerbijeenkomst op 1 oktober 2019 denken gemeenteambtenaren, sociale professionals en ervaringsdeskundigen na over wat er nodig is om mensen met een verhoogde (psychische) kwetsbaarheid zich thuis te laten voelen in de buurt. De bijeenkomst op 1 oktober staat in het teken van het perspectief van bewoners van beschermd wonen. Doe je mee?

Onderzoeker Nienke Boesveldt doet onderzoek naar wat cliënten beschermd wonen vinden van de ambulantisering*. Door het inzetten van ervaringsdeskundigen als co-onderzoeker komen mooie en indringende verhalen boven. Welke ervaringen hebben cliënten en hoe wonen zij nu in de wijk? Welke wensen hebben zij? Boesveldt voert deze monitoring uit in een aantal regio’s. Tijdens de bijeenkomst geeft zij inzicht in de huidige stand van zaken: hoe ver zijn gemeenten met de decentralisatie en de ambulantisering en wat merken cliënten daar van?  In de bijeenkomst gaan we in op de resultaten van het onderzoek en komen ook ervaringsdeskundigen aan het woord.

Wanneer? dinsdag 1 oktober 2019  van 10.00 tot 13.00 uur (met inloop vanaf 9.45 uur en inclusief lunch).

Voor meer informatie en om aan te melden kijk op:
https://www.movisie.nl/agenda/beschermd-wonen-naar-beschermd-thuis-deel-3 

Lees hier tevens het interview dat is afgenomen met Nienke haar onderzoeksmethode met ervaringsdeskundigen.

Delen
Categorieën: Agenda