Voor het (Amsterdamse) onderzoeksveld in het sociaal domein organiseert De Omslag / Meetellen in Amsterdam een expertmeeting. Onder leiding van Nienke Boesveldt, Assistant-Professor of Interdisciplinary Social Science, UU en ervaren onderzoeker, gaan we met elkaar in gesprek over onderzoek uitgevoerd voor en door mensen in kwetsbare situaties. Wat zijn de ervaringen? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet men op letten bij het opzetten van een dergelijk onderzoeksteam en -methode?

Programma
Op de agenda staan de dilemma’s rond onderzoek en methode voor (en door) de mensen in meest kwetsbare situaties. Deze doelgroepen vragen om een extra inspanning op methode en benadering, tenminste – dat denken we. We onderzoeken de voor en nadelen van meer participatief (actie) onderzoek in Amsterdam, bijvoorbeeld:

  • Bereiken meest kwetsbare doelgroepen: hoe ver ga je? Via welke wegen en met welke consequenties?
  • Wat is de expertise van een onderzoeker? Het verband tussen methode en vraag.
  • Wat is binnen participatief onderzoek de rol van/ambitie: meedoen, medezeggenschap of zeggenschap?
Interesse?
Dit is een besloten evenement. Bent u actief in Amsterdam op dit thema, heef u interesse of denkt u een bijdrage te kunnen leveren? Dan kunt u tijdig contact opnemen met esmeralda@meetellen.nlom te kijken wat de mogelijkheden zijn om aan te sluiten.
Delen
Categorieën: Agenda