‘Housing First, een eigen dak boven het hoofd als vertrekpunt voor herstel’

Voor haar masterscriptie onderzocht Emmely van Dijk, onderzoekster in ons team, de ideëen over en implementatie van Housing First in 3 verschillende landen: Glasgow, Helsinki en Lissabon. In een interview met Platform31, waar ze haar afstudeerscriptie schreef, vertelt ze over haar bevindingen en wat we kunnen leren van buitenlandse ervaringen met Housing First.

In het interview vertelt ze over de werking en principes van Housing First, de verschillen in implementatie en huisvestingsbeleid, de rol van een buurt en het belang van stabilisatie, normalisatie, activatie en empowerment bij het herstel van ex-daklozen.

Het hele interview lezen?
Klik dan hier.

Verder praten over Housing First?
In samenwerking met Platform31 en Housing First Nederland zullen onderzoekers Emmely van Dijk en Nienke Boesveldt op 19 november een bijeenkomst ‘De Woonladder Voorbij’ waarin er verder ingegaan wordt op vragen rondom woonvormen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Meer informatie kunt u vinden via deze link.

 

 

 

Delen
Categorieën: Nieuws