Op vrijdag 24 april 2020 zal het Executive Programma MO/BW alsnog bij de UvA Academy van start gaan! 

Ook in 2020 zetten wij het Executive Programma Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen weer door. In dit executive programma zullen wij de ambitie tot afbouw van bedden, regiobinding, regionale samenwerking, vereenzaming/ontregeling, integraal werken, veiligheid en verward gedrag enerzijds theoretisch duiden, en hierin vervolgens een duidelijke verbinding leggen naar mogelijke concrete beleidsregels en interventies voor gemeenten. U kunt hierbij denken aan het verstrekken van urgenties, of het realiseren van een time-out voorziening. Dit zijn voorbeelden, maar ook uw eigen praktijkervaringen zullen de revue passeren.

Met deze bagage brengen we met de geïnteresseerden een studiereis aan Finland, waar het ‘gewoon wonen’ inmiddels hand in hand gaat met een gestage afname van het aantal dakloze personen. Na terugkomst bouwen we op dit gezamenlijk referentiekader voort. De laatste bijeenkomst betreft de ontwikkeling op lange termijn, de zgn. houtskoolschets en scenario’s die we kunnen maken voor de toekomst, wanneer we goed kijken naar wat we dan al weten.

Geïnteresseerd? 
Meer informatie over het executive programma vindt u in deze brochure. De nieuwe, nog niet in deze brochure aangepaste data zijn: 24 april, 15 en 29 mei, 12, 19 en 26 juni. Najaar ’20 Finlandreis. Klik hier om de brochure in te zien.

Meer informatie en/of je aanmelden voor de digitale start? Klik dan op onderstaande link: https://academy.uva.nl/content/programmas/masterclass-mo-bw/maatschappelijke-opvang-en-beschermd-wonen-masterclass.html

Delen
Categorieën: Nieuws