In Nederland is het aantal daklozen in de afgelopen tien jaar gestegen tot 40.000. De Raad van Volksgezondheid en Samenleving presenteerde vorige maand het rapport Herstel begint met een huis aan Staatssecretaris Blokhuis. Kernboodschap: gemeenten moeten snel maatregelen nemen die dakloosheid voorkomen en die op korte termijn meer huisvesting creëren – want wonen is een grondrecht. Vooral dat laatste stelt (centrum)gemeenten en maatschappelijke organisaties voor een grote uitdaging. Leger des Heils Midden-Nederland gaf hierover op 16 juni 2020 een interactief webinar ‘Iedereen onder dak’.

Webinar Leger des Heils Midden-Nederland ‘Ieder onder dak’ 16 juni 2020 i.s.m. Dr. Nienke Boesveldt en Michiel van Hees (CQ procesmanagement)

In het webinar wordt gesproken met verschillende gastprekers waaronder Rabia el Morabet Belhaj (adviseur VWS), verschillende wethouders in de regio Utrecht, Ferdinand van de Velde (Manager Herstart Leger des Heils) en onze eigen Dr. Nienke Boesveldt. Gezamenlijk wordt ingegaan op het advies van RVS ‘herstel begint met een huis’, handvaten voor preventie van dakloosheid, het succes van Housing First in Finland.

Graag het webinar terugkijken? Dat kan via onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=j6837rryqlw&t=3s

Delen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.